ANKETA: Ko je vaš kandidat za gradonačelnika Zenice?

Ko će biti gradonačelnik Zenice u mantatu 2020-2024? Redakcija portala Crna-Hronika istražuje kako će glasati javnost uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH.

Za poziciju gradonačelnika Zenice na predstojećim lokalnim izborima zainteresovano je 12 kandidata, stranačkih ili nezavisnih. Voditi četvrti grad u BiH po broju stanovnika bez sumnje je veliki izazov, a kome će Zeničani dati tu priliku bit će poznato u novembru. Već je izvjesno da će najveću političku borbu voditi kandidati SDA, A-SDA i aktuleni nezavisni gradonačelnik, bivši član SDA Fuad Kasumović.

Kandidat ispred SDA je profesor doktor Nezir Pivić.

Kandidat ispred A-SDA je ministar Arnel Isak.

A nezavisni kandidat je Fuad Kasumović.

Zeničku političku scenu proteklih četiri godine obilježili su otvoreni sukobi aktuelnog gradonačlenika Kasumovića i njemu bliskih gradskih vijećnika na jednoj i SDA na drugoj strani. Upravo zato poznavaoci tamošnjih političkih prilika u Zenici, uz najavu prljave kamapanje, tvrde da će ove dvije političke opcije odlučivati o budućem gradonačelniku.

GLASATI MOŽETE OVDJE

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79