ANKETA: Ko je vaš kandidat za načelnika općine Ilidža?

Ko će biti načelnik Općine Ilidža u mantatu 2020-2024? Redakcija portala Crna-Hronika istražuje kako će glasati javnost uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH.

Nermin Muzur je kandidat NiP-a i “četvorke” za načelnika Ilidže, gdje se sa mjesta načelnika pred ove izbore povlači dugogodišnji načelnik Senaid Memić iz SDA, koji je dobio posao ambasadora BiH u Maleziji. Predsjednik Turističke zajednice bio je do 2017. godine. Na lokalnim izborima 2012., kao i 2016. godine, izabran je za općinsko vijeće Ilidže. Nermin Muzur jedan je od osnivača stranke Narod i Pravda, a na Izborima 2018. godine izabran je u Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Fikret Prevljak

Penzionisani je general Armije RBiH sa zvanjem profesora odbrane i sigurnosti.

Fikret Prevljak je član SDA od osnivanja stranke u Mjesnom odboru Hrasnica I. Obavljao je dužnost člana Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo, člana Glavnog odbora SDA BIH, a od 2004. vijećnika u Općinskom vijeću Ilidža. Predsjednik je Općinskog odbora SDA Ilidža, te član IO KO SDA Sarajevo.

Muhamed Kubat je nezavisni kandidata za načelnika općine Ilidža.

Glasajte za svog favorite!                     ANKETA

 

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79