ANKETA: Ko je vaš kandidat za načelnika općine Centar?

Ko će biti načelnik općine Centar u mantatu 2020-2024? Redakcija portala Crna-Hronika istražuje kako će glasati javnost uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH.

U Općini Centar kandidat Naroda i pravde (NiP), Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) će biti bivši kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture kadar NS-a Srđan Mandić. Član je Naše stranke od 2009. godine, a na četvrtom kongresu, održanom u maju 2019. godine, izabran je za njenog potpredsjednika. U Vladi Kantona Sarajevo obavljao je dužnost ministra komunalne privrede i infrastrukture, u periodu decembar 2018. – mart 2020.

Kandidat SDA za načelnika Općine Centar bit će Nedžad Ajnadžić, a listu za Općinsko vijeće će predvoditi Velija Katica. Na listi su i bivši kantonalni ministri Abid Jusić i Ivica Šarić, te nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH Damir Mirković. Nedžad Ajnadžić je aktualni načelnik općine Centar koji je 2016-te na lokalnim izborima pobijedio Samera Rešidata iz DF-a.

 

 

GLASATI MOŽETE OVDJE

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79