ANKETA: Ko je vaš kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo?

Ko će biti načelnik općine Novo Sarajevo u mantatu 2020-2024? Redakcija portala Crna-Hronika istražuje kako će glasati javnost uoči predstojećih lokalnih izbora u BiH.

 

Hasan Tanović rođen je 1970. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Nakon odsluženja vojnog roka u JNA upisuje Medicinski fakultet u Sarajevu i sa uspjehom ga pohađa do početka Agresije na RBiH. U aprilu 1992. godine, kao dobrovoljac, aktivno se uključuje u OS BiH, iz kojih je, nakon težeg dvostrukog ranjavanja u septembru 1992 godine, demobilisan kao 60% RVI.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 2003. godine. Završio je pripravnički staž u Kliničkom centru Sarajevo. Stručni ispit za zvanje «Doktor medicine» položio je 2004. godine.

Sa ovim zvanjem 2003. i 2004. godine radi u firmama Bosnalijek d.o.o. i Abbott Laboratories. Od 2006. godine bio je na specijalizaciji iz ortopedije i traumatologije u KCUS koju okončava specijalističkim ispitom u martu 2010. godine nakon čega dobiva zvanje specijalista ortopedske hirurgije.

Od 2010. bio je u stalnom radnom odnosu kao ljekar specijalista ortoped na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a. Od juna 2013. godine angažovan je kao zvanični ljekar svih selekcija u Košarkaškom savezu BiH. Upisao je i položio sve ispite na postdiplomskom studiju, Eksperimentalno-laboratorijski smjer, na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Od marta 2016. godine stalni je sudski vještak iz oblasti medicine, podoblast ortopedija i traumatologija. Od 2017. godine zaposlen je na Odsjeku za ortopediju i traumatologiju Opće bolnice „Prim.dr Abdulah Nakaš“.

Bio je kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo 2016. godine i osvojio je 5181 glas, najviše poslije aktuelnog načelnika.

Aktuelni načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo pokušat će obnoviti svoj mandat, a listu za Općinsko vijeće će predvoditi Hazim Bahtanović. Dugogodišnji načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo rođen je 1958. godine u Sarajevu.

Prvi put je izabran za načelnika Novog Sarajeva na prijevremenim izborima 2007., kada je napustio posao u Institutu za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Građani ove sarajevske opštine su ga još tri uzastopna puta izabrali za načelnika. Na ovoj poziciji je u 2016

 

 

Glasati možete OVDJE

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79