Anketa završila: 80% ispitanika ne podržava koncert Bregovića u Sarajevu

Redakcija portala Crna-Hronika kreirala je anketu sa samo jednim pitanjem: “Podržavate li koncert Gorana Bregovića u Sarajevu?”

Ne stišava se bura oko državnog projekta pod nazivom “Tri pisma iz Sarajeva” koncerta Gorana Bregovića, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Preko 55.000 ljudi koji su sudjelovali u anketi na Facebook stranici “Crna Hronika BiH”, čak 80% osoba ne podržava istoimeni koncert u Sarajevu. Samo 20% ispitanika podržalo je projekat koji se finansira iz budžeta ali ipak iznosi o kojima govorimo su tajni. Pitamo se, ako je javni novac, a svaka konvertibilna marka u budžetu je javni novac koji MORA biti transparentan, isto tako građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine imaju pravo i zahtijevaju transparentnost u ovom slučaju.

Anketa je trajala samo 24 sata.

Više nego sramotno je da se komercijalna muzika, ona kakvu pjeva Bregović, sponzorira novcem poreskih obveznika.

Da li je Skaka nasjeo na priču i pristao na finansiranje komercijalnog koncerta? Pitanje na koje nećemo dobiti odgovor, ali su nam zato poznate cijene ulaznica: Parter 50 KM, Galerija 70 KM, VIP 100 KM.

Da li je Skaka nasjeo na priču i pristao na finansiranje komercijalnog koncerta?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79