Anonimne prijave: Građani se pokazali dobrim izvorom informacija za SIPA-u

Anonimne prijave: Građani se pokazali dobrim izvorom informacija za SIPA-u


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) su u martu 2022. godine registrovali ukupno 368 poziva, od kojih je 36 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljen je ukupno 308 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 60 prijava, od čega je 21 bila sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu martu su pristigle 24 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija