Anonimni pripadnici 5. korpusa: Pozivamo da se istraži pogibija Izeta Nanića. Nijaz Nanić priča teoriju zavjere

Anonimni pripadnici 5. korpusa: Pozivamo da se istraži pogibija Izeta Nanića. Nijaz Nanić priča teoriju zavjere


Pripadnici ex komandi brigada i komande 5. Korpusa Armije RBiH dostavili su nam saopćenje za medije u kojem su rekli da su poslali zahtjev za sprovođenje istrage na okolnosti pogibije Izeta Nanića, a u njemu su prozvali i njegovog brata Nijaza Nanića.

Nijaz Nanić kod Senada Hadžifejzovića iznio šokantnu priču: Rekli su da je Izet poginuo od naših!

Saopćenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani saborci i pripadnici 5. Korpusa Armije RBiH i svi pripadnici ARBiH i MUP RBiH. Želimo da Vas, ali i sveukupnu bh. javnost, a pogotovo onu patriotsku, obavijestimo da smo uputili Zahtjev tužilaštvima BiH, FBiH, USK-a za sprovođenje istrage na okolnosti pogibije komandanta 505. viteške bužimske brigade brigadira Izeta Nanića, postgumno unaprijeđenog u čin brigadnog generala i odlikovanog Ordenom heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata.

U vremenu za koje se nesumljivo može kazati da je bila prekretnica u pogledu daljne sudbine naše domovine za koju smo toliko muke, znoja i krvi, ali i nadasve života dali poput našeg herojskog komandanta Nanića, smatramo da je nedopustimo ostavljanje medijskog prostora bilo kojem pojedincu ili grupi da se u ovom vremenu sa neutemeljenim insinuacijama na naše ratno političko i vojno rukovodstvo devolvira kao ni tekovine herojske borbe 5. Korpusa i ARBiH u cjelini.

Želimo izraziti žaljenje što se brat komandanta Nanića, iz njemu znanih razloga poslužio emocijama našeg kolege saradnika, od svih nas kako onda tako i danas poštovanog komandanta Izeta i svih pripadnika Bužimske brigade. Uzimati iz konteksta neki trenutak koji je Izetu ili bilo kojem od nas teško pao na srce, a bilo je ne jedan ili jednom, krajnje je nekorektno prema onom koga više nema. Ističemo također činjenicu da su neki od “saradnika” (vozač) komandanta Nanića objavili u svojim knjigama i što pokušavaju iz konteksta izvučenih dijelova iz njegovog ratnog dnevnika da uradi njegov brat, u biti, kada bi bilo tačno, devalviralo bi lik i veličinu samog komandanta Nanića i 505. Vitešku bužimsku brigadu jer bi značilo da su oni bili izvan sistema rukovođenja i komandovanja 5. korupa ARBiH.

Mi znamo da je istina sasvim drugačija i suprotna od onih za nečije ciljeve konstruisanih objeda i insinuacija. Sa ciljem neostavljena prostora za bilo kakve sumnje kod naših dobronamjernih saboraca, uputili smo navedeni zahtjev tužilaštvima da se bez oklijevanja sprovede temeljita istraga na svaku pa i najmanju insunuaciju u pogledu bilo čije navodne umiješanosti u zavjeru za pogibiju komandanta Nanića. Jednako tako zahtijevamo istragu i svih drugim pogibija koje se poratnom vremenu tretiraju kroz različite teorije zavjera, u pitpisu stoje pripadnici ex komandi brigada i komande 5. Korpusa Armije RBiH, te nije jasno o kojim je pripadnicima riječ.

Oglasio se Nijaz Nanić: Pojedini oficiri 5. korpsa bili ljubomorni i zavidni. Radili su Izetu o glavi



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija