Ante pristao na pet godina zatvora i 200.000 KM novčane kazne zbog 312 kilograma skanka!

Ante Šičaja kojem je SIPA tokom operativne akcije u Gornjem Vakufu u cisterni pronašla 312 kilograma skanka, priznao je krivicu, te je potpisao sporazum s Tužulaštvom BiH, kojim je predviđeno da će odležati pet godina zatvora i da će platiti basnoslovnih 200. 000 maraka novčane kazne.

Droga će kako je saopćilo Tužilaštvo BiH biti uništena u zakonskoj proceduri, a oduzet je i novac koji je pronađen kod Sičaje u iznosu od 4. 500 KM.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, tvrde iz Državnog tužilaštva.

Optuženi je uhapšen početkom 2020. godine kada je u objektima i prostorijama preduzeća čiji je vlasnik, pronađena i zaplijenjena droga.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je tokom upada specijalaca u Sičajinu firmu, pronađen rokovnik u kojem je bilježen svaki transport droge, kao i posebni kripta telefon kojim je komuncirao sa dobavljačima droge.

Droga je nabavljana u Albaniji, a predviđena je za tržište Zapadne Evrope.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79