Antifašisti BiH dobili rusko priznanje koje je lično potpisao Putin

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH, uručio je SABNOR-u BiH značajno priznanje koje je dodijelio ruski odbor “Pobjeda” povodom 75 godina pobjede nad fašizmom. Priznanje je lično potpisao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

U prostorijama Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar, u spomen kući revolucionara Gojka Vukovića, održan je sastanak Kalabuhova s predsjednikom SABNOR-a BiH Seadom Đulićem. Priznanje je uručeno na samom početku.

“U priznanju se posebno ističe zahvalnost borcima Narodno-oslobodilačke vojske iz BiH za njihov doprinos dat pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, te doprinos promicanju ideja antifašizma i slobode u kasnijem periodu i njihovo prenošenje na mlade generacije. Nakon dodjele priznanja u otvorenom i srdačnom razgovoru razmjenjene su informacije o položaju antifašističkog pokreta u današnjoj BiH, ali i izražena obostrana želja za snažnijim zajedničkim istupima u projektima koji su od obostranog interesa”, navode iz SABNOR-a.

Ambasadoru Kalabuhovu uručen je poziv na obilježavanju velike bitke na Sutjesci 12. juna, te na centralnu svečanost povodom 80. godišnjice ustanka naroda BiH 27. jula u Drvaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79