Antivakseri upali u zgradu RTV Slovenije, prijetili novinarima

FOTO: AGENCIJE
FOTO: AGENCIJE

Grupa negatora postojanja koronavirusa i antivaksera sinoć je nasilno upala u studio RTV Slovenije i napravila haos. Verbalno su vrijeđali novinare i prijetili im.

Ispred zgrade RTV -a na Kolodvorskoj ulici u Ljubljani, grupa ljudi koja vjeruje da koronavirus uopće ne postoji svakodnevno protestuje. Sinoć oko 20 sati upali s u prostorije RTV-a, tačnije studija u kojem se snima Dnevnik.

Policija je stigla na mjesto događaja i više puta ih je pozivala da napuste studio ili zgradu. Nisu htjeli poslušati njihove pozive.

Novinarka RTV -a Barbara Vidmajer objavila je video zapis upada u studio na svom Facebook profilu. Negatori koronavirusa su skočili kroz vrata u predvorju zgrade. Išli su hodnicima do studija TV Slovenija. Budući da nisu htjeli napustiti studio uprkos ponovljenim pozivima, policija ih je morala odvući.

 

Proticepilci vdrli v dnevniški studio.
#napadnartv

Posted by Barbara Vidmajer on Petak, 3. septembar 2021.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79