Antoneli (20) iz Travnika gazda ne želi isplatiti platu: Pošteno sam je zaradila, radila sam po 12 sati”

Redakcija portala Crna-Hronika javila se 20-godišnja mlada majka, Antonela Papić iz Travnika koja je sa javnosti htjela ispričati svoju ispovijest kako je raditi kod vlasnika travničkog ugostiteljskog objekta koji, kako ona tvrdi, joj nije isplatio platu.

Danima mu je zavlačio nakon otkaza ali novac još uvijek nije dobila.

Ovo je njena priča.

“Mislim da je fer da svi znaju kakav je čovjek voditelj objekta Palačinka bar Bueno, Donje Putićevo, Travnik. Radila sam od 11.11.2233 godine do 26.12.2023 godine u ovom objektu. Nakon čega sam dala otkaz, gospodin Igor odbija da mi plati 26 radnih dana ovog mjeseca, pošteno sam radila, prijatno usluživala ali sam shvatila da posao nije za mene jer se radi po 12h a za jednu majku to je previše.

Najavila sam otkaz no nisam odradila cijeli otkazni rok i to je jedina moja pogreška. Kad sam došla po svoju poreznu karticu i sanitarnu knjiživu rečeno mi je da papire neću dobiti dok ne potpišem papir u kojem su navedeni navodni razlozi mog otkaza koji su lažni.

Rečeno mi je da će me tužiti ako ne potpišem, a budući da su mi stvorili pritisak i nisam bila svjesna svojih prava i nažalost sam to njihovo potpisala. Nisam jedini bivši uposlenik koji je imao ovakvu ili sličnu situaciju, neki su dobili nešto malo novca neki ni malo.

Kad sam tražila svoj novac blokirao me je to je praksa kod njega i tako je radio i sa ostalima. 800 KM plaće na banku nisam vidjela a ni onih 200 što inače daje na ruke također, od čega ja da živim ovaj mjesec i od čega na nahranim svoje djete?

Radila sam za džabe 26 dana, sljedeći put kad se odlučite posjetiti ovaj objekata razmislite dobro, da li je uredu da ovakvom čovjeku puniti džep. Budući da ne znam ko sve ovo čita i do koga će doći imala bih reći i da dok sam ja radila neke račune nismo kucali što je krivično djelo zakonom te da ponekad rade osobe koje nisu osigurane.

Hvala na svemu Igore, pravda će doći na svoje a od mene jedna velika antipreporuka i za goste i za sve koji razmišljaju da se prijave za posao ovdje. Ovakve stvari se nažalost desavaju, svuda i svakome…

Pazite se ljudi prije nego što se zaposliti bilo gdje dobro se raspitajte” – izjavila je 20-godišnja Antonela Papić iz Travnika za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79