Apel državljanima Srbije u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori: Vratite se u zemlju do petka

Građani Srbije koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i drugim državama morat će se po povratku u matičnu zemlju javiti epidemiologu i svom porodičnom ljekaru, odlučeno je u nacionalnom Kriznom štabu.
Kako piše beogradski Blic, ova odluka stupit će na snagu u petak 18. septembra u 18 sati, tako da svi građane koji ljetuju u inostranstvu i imaju vremena da se vrate u Srbiju.

“Ono što je jako bitno da su sve zemlje u okruženju bilježile porast novozaraženih. Crna Gora se nalazi na trećem mestu, na tom spisku su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kod nas je situacija znatno povoljnija. Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u tim zemljama da se vrate u Srbiju do petka. Od petka u 18 sati se uvodi nadzor za sve putnike koji ulaze iz tih zemalja da bi se smanjio rizik. Apelujemo na sve građane da se vrate u svoju zemlju jer ćemo nakon toga imati drugačiji režim”, rekla je zamjenica direktora Instituta Batut i članica državnog Kriznog štaba Darija Кisić -Tepavčević.

Ona je istakla da je nadzor od 10 dana po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

“Ove zemlje smo naveli jer se tu nalazi najveći dio naših građana. U dosta zemalja je gora epidemiološka situacija nego u našoj zemlji”dodala je Kisić Tepavčević.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79