Apel građana zimskim službama: “Radite brže posao za koji ste plaćeni”

Zima je i padavine su prirodno stanje ovoga godišnjeg doba. To trebaju znati i na to vrijeme biti spremne nadležna, javna preduzeća.

Aktiviraj BESPLATNU Viber grupu: Preko 25.000 vozača dnevno dojavljuje!

Na adresu našeg portala je stigla molba našeg čitatelja da reagiramo i pozovemo nadležne službe da brže čiste saobraćajnice i osiguraju prohodnost cesta.

Komentar i slike našeg pratioca su u prilogu i vjerujemo da će podstaći gradske službe na jos bolji rad i službu građanima, zbog kojih i postoje takve službe.

Pogledajte Video klipove koji su nastali širom Bosne i Hercegovine

Od ranih jutarnjih sati diljem Bosne i Hercegovine pada snijeg. Trenutno su u Sarajevu -4 stepena Celzijusova, što će biti, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, i najveća dnevna temperatura.

Međutim, krupne pahulje snijega koje vrlo brzo prijanjaju za tlo poseban su problem vozačima. Najkritičnija je situacija na autoputu koji prolazi kroz glavni grad naše države, a koji je u potpunosti zameten.

Zimske službe opet “iznenadio” snijeg? Prosječna brzina vožnje na autoputu 40km/h

Sramotan video dolazi nam iz Ilijaša sa puta prema Podlugovima, gdje ovlaštene osobe za održavanje puteva, pokušavaju uštediti novac preko leđa građana pa umjesto soli po cesti se prosipa frakcija.

Frakcija je mješavina koja je jeftinija od soli, i posipa se samo kada je na putu snijeg.

“S obzirom da sam 10 godina radio na održavanju puteva, frakcija u mješavini sa posipnom so se posipa samo kada pada snijeg, a kada ne pada snijeg, kada je suho i minus, onda se posipa sama so, da se neprljaju putevi, a najveći razlog je, kada se pospe frakcija na čist asfalt postoji velika vjerovatnoća da gume prokližu.

Na ovaj način se štedi na posipnoj soli, frakcija jeftinija, a po kamioni imaju očitano da je obilazio dionicu tj “posipao”” – izjavio je stručnjak koji je godinama radio ovaj posao u Bosni i Hercegovini za portal Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79