Apel građanima koji se vraćaju iz rizičnih zemalja da se obavezno jave epidemiologu

Apel građanima koji se vraćaju iz rizičnih zemalja da se obavezno jave epidemiologu


Krizni štab BPK Goražde danas je održao dvosatnu sjednicu tokom koje je konstatirano da šest osoba koje se trenutno nalaze u kućnom karantinu nema bilo kakve simptome ili zdravstvene probleme i da do sada na području ovog kantona nema oboljelih od koronavirusa.

– Do sada je pod zdravstvenim nadzorom bilo ukupno 11 stanovnika BPK, a za pet njih rok u kojem su trebale biti u kućnoj izolaciji je istekao. Jučer su dvije osobe koje su imale određene simptome, testirane, ali su rezultati testa bili negativni. S današnje sjednice uputili smo apel građanima koji se vraćaju iz rizičnih zemalja da se obavezno jave epidemiologu, ali apeliramo i na ostale građane da, ako poznaju osobe koje su boravile u nekoj od država zahvaćenim koronavirusom, o njima obavijeste nadležne organe. Poznato je da se virus najbrže širi u bliskom kontaktu između ljudi i za sada pratimo zdravstveno stanje povratnika iz Italije, Njemačke i drugih zemalja, a očekujemo da će se ovakve mjere od ponedjeljka primjenjivati na sve koji ulaze u BiH – kazao nam je član Kriznog štaba, kantonalni ministar zdravstva Eniz Halilović za Avaz.

U BPK Goražde do sada su zabranjeni svi javni skupovi i sportska takmičenja, a prekinuta je i nastava u osnovnim i srednjim školama i vrtićima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija