Apel iz UKC: Građani strogo da se pridržavaju mjera, sve više mladih na respiratoru

Povodom pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj izazvane virusom korona, radnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uputili su apel stanovništvu da se strogo pridržavaju mjera koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, kako ne bi došlo do preopterećenja zdravstvenog sistema pacijentima inficiranim ovim virusom.

Situacija sa brojem zaraženih novim virusom korona je veoma zabrinjavajuća pošto imamo veliki rast pacijenata pozitivnih na ovaj virus, ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom, koji su priključeni na respiratore.

Trenutno je na respiratore priključeno devet pacijenata, a posebno zabrinjava činjenica da se radi o sve više mlađih osoba koji se moraju priključiti na respiratore – naveli su zaposleni u UKC RS u saopštenju.

Navodi se da je primjetan povećan broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

– Pozivamo građane RS da nose zaštitne maske posebno u zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim prostorima, da vrše redovnu dezinfekciju te da smanje socijalne kontakte, kako ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih – istakli su zaposleni u UKC RS u saopštenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79