APEL ZA POMOĆ: Dedo Abdulah u hladnoj prostoriji često zaspi gladan

Starcu, Abdulahu Kariću (92) iz Sarajeva, koji je slijep, neophodna je medicinska pomoć, te ostala sredstva za život, poput hrane, odjeće, lijekova i kućne njege.

Kao što je već poznato kao i većini predstavnika treće životne dobi ni ovom dedi penzija ne može pokriti osnovne životne troškove.

Abdulah zahtijeva na promjeni katetera, koji se nije mijenjao već 12 dana. Zbog svoje bolesti, nije u mogućnosti da se kreće, stoga odlazak u bolnicu nije moguć. Apeluje da medicinski tehničari dođu kod njega u stan i da mu zamijene kateter.

– Treba mi urolog, kateter mi se mora promijeniti. Imam bolove koje teško podnosim. Niko ne želi da dođe, da mi promijene ovo, to je ukupno dvije minuta posla. Ne mogu više ovako. Imam proširenje vena, ne mogu da se krećem i odlazak u bolnicu nije moguć. Ne mogu sići sa četvrtog sprata, previše je rizično, na noge nisam stao duži niz godina – kazao nam je Karić.

Kako navodi, od svoje penzije, koja je mala, mora izdvojiti pare za privatnog doktora da bi mu neko pomogao. Često zaspi gladan, u hladnoj prostoriji, te hranu i ostale neophodne namirnice teško nabavlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79