Apel za pomoć: Malenoj Zerini potrebna pomoć humanih ljudi

U Orahovici Gornjoj pokrenuta je humanitarna akcija za spas malene Zerine Mujić (5).

Kako ističe njena majka Azra Mujić, Zerina je rođena s rascjepom usnice (zečijom usnom), koja je u šestom mjesecu spojena. Kada je Zerina napunila jednu i po godinu, na UKC-u u Tuzli spojeno joj je razdvojeno nepce, ali ta operacija nije uspjela zbog prevelikog razmaka očiju koji se pojavio usljed deformacije kostiju glave.

– Zerina je potpuno normalno dijete. Pametna, vesela, svi je vole, ali su je snašli problemi jer joj se glava cijepa na dva dijela. Kako raste, oči se sve više razdvajaju, pa, kako su rekli ljekari, može doći do zatezanja očnih nerava i sljepila. Zato smo krenuli u akciju, bili smo u bolnici u Istanbulu i ljekari kažu da mogu uraditi uspješnu operaciju. U prvoj fazi će raditi na operaciji glave, kako bi uklonili deformaciju kostiju glave, čime bi se zaustavilo širenje razmaka očiju, i to košta 30.000 eura. Nakon oporavka bi se uradila operacija za zaustavljanje cijepanja nepca – kaže majka Azra.

Mjesni imam u džematu Orahovica Gornja 1 Muhamed ef. Sinanović, inače predsjednik Humanitarnog udruženja „Ajnur Mujić“, formiranog prije tri godine, nakon smrti dječaka Ajnura od teškog oblika leukemije, kaže da je za samo osam dana za liječenje djevojčice Zerine sakupljeno više od 30 hiljada maraka piše Avaz.

Svi koji žele pomoći malenoj Zerini svoje priloge mogu poslati na žiroračun u NLB banci:

132 1802020874785, s naznakom “Naknada za liječenje Zerine Mujić”.

Otvoren je i humanitarni broj u “BH Telecomu”. Pozivom na broj 090 291 052 doniraju se 2 KM


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79