Apsurd: Srpski političari će za samo mjesec bojkota naplatiti više od 120.000 KM

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik glavni je zagovarač neprihvatanja odluka Visokog predstavnika u BiH, samim tim kršeći Dejtonski mirovni sporazum i Aneks 10.

Vrlo često Dodik poziva na poštiva izvornog Dejtonskog sporazuma, kojeg ni on sam ne poštuje. Najavio je da on, niti politički predstavnici srpskog naroda u institucijama BiH neće raditi sve dok je na snazi Zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca koje je nametnuo Valentin Inzko.

Dodik neće raditi, ali će uredno na mjesečnoj bazi primati 4.750 KM. U ovaj iznos nisu uključene naknade za prijevoz, smještaj, topli obrok itd.

Vatrogasci u Neumu šest sati se borili sa vatrenom stihijom: Zašto Dodik nije dao saglasnost za pomoć helikoptera?

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija iz reda SNSD-a ima osnovnu plaću od 4.275 KM, bez ostalih primanja. Ukoliko uračunama i ostala primanja, cifra ide na mnogo više od 5.000 KM. Ministri iz reda Srpskog naroda, Staša Košarac, Vojin Mitrović i Miloš Lučić, imaju osnovnu platu od 4.037 KM. Niko od njih neće raditi, a uredno će uživati u nezarađenim plaćama.

U zastupničkom domu PS BiH djeluje 13 predstavnika iz reda srpskog naroda. Samo na osnovu plaća, paušala i toplog obroka, uredno će za mjesec dana nerada naplatiti oko 72.000 KM.

U ovo ne računamo dnevnice, naknadu za odvojeni život, prevoz, smještaj, reprezentaciju … U suprotnom cifra koju potroše, ne radeći ništa je mnogo veća.

U Domu naroda PS BiH djeluje 5 predstavnika iz reda srpskog naroda. Njih pet će na ime plaće, paušala i toplog obroka, neopravdano naplatiti skoro 30.000 KM.

Kao i kod zastupnika u zastupničkom domu, ni ovdje nismo uračunali dnevnice, naknadu za odvojeni život, prevoz, smještaj, reprezentaciju … U suprotnom cifra koju potroše, ne radeći ništa je mnogo veća.

Kada se sve sabere, politički predstavnici iz reda srpskog naroda, za samo mjesec dana nerada, državu i njene građane, koštat će minimalno 120.000 KM.

Pogledajte prilog Hayat televizije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79