Apsurdi bh. politike: Parlamentarci nemaju institucionalni pristup službenim listovima

Bh. parlamentarci sa državnog i entitetskog nivoa, koji učestvuju u donošenju važnih zakona i akata, nemaju institucionalan pristup Službenom listu BiH.

Parlamentarci sa državnog i entitetskog nivoa mogu biti pretplaćeni na službena glasila isključivo kao fizički subjekti, bez obzira na to što je pristup Službenom listu BiH jedna od osnovnih potreba za njihov rad.

Parlamentarna skupština BiH ima internet pretplatu na jednu licencu i ona se odnosi na Sekretarijat zajedničkih službi i tri pretplate na papirna izdanja službenih glasila, potvrđeno je u redakciji Službenog lista za Klix.ba.

Parlament Federacije BiH ima internet pretplatu na jednu licencu, ona se odnosi na Predstavnički dom – Ured sekretara i četiri pretplate na papirna izdanja službenih glasila.

Kanton Sarajevo ima internet pretplatu na dvije licence, koje se odnose na Press službu Kantona Sarajevo i Kabinet predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine kantona, kao i 10 pretplata na papirna izdanja službenih glasila.

Skupština Tuzlanskog kantona je pretplaćena na dva primjerka papirnog izdanja službenih glasila.

Skupština i Služba za zajedničke poslove Zeničko-dobojskog kantona ima internet pretplatu na dvije licence.

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona je pretplaćena na dva primjerka papirnog izdanja, a Ured za zakonodavstvo na jedan primjerak papirnog izdanja službenih glasila.

Skupština Herceg-bosanskog kantona ima internet pretplatu na jednu licencu, a dvije pretplate na papirno izdanje službenih glasila.

“U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde nemamo evidentiranu Skupštinu Kantona kao pretplatnika, a imamo Vladu BPK”, stoji u odgovoru dostavljenom iz Službenog lista BiH.

U Unsko-sanskom kantonu nemaju evidentiranu Skupštinu kao pretplatnika, a imaju Ministarstvo za pravosuđe i upravu.

Skupština Zapadnohercegovačkog kantona ima internet pretplatu na jednu licencu, Skupština Srednjobosanskog kantona ima jednu papirnu pretplatu na službena glasila.

Skupština Posavskog kantona ima internet pretplatu na jednu licencu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79