Apsurdistan: Kako je sutkinja obesmislila izbor za direktora FUP-a

Apsurdistan: Kako je sutkinja obesmislila izbor za direktora FUP-a


Sudinica Kantonalnog suda u Sarajevu Nađa Seferović, nakon što je 25.01.2023.godine zaprimila žalbu Zorana Galića na prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu kojim je odbijena njegova tužba kojom je tražio da se procedura izbora direktora Federalne uprave policije sprovede po Zakonu o unutrašnjim poslovima FBiH, kao datum za rješavanje po ovoj tužbi odredila je 26.01.2025. godine, piše portal Crna Hronika.

Ovakvim odugovlačenjem u rješavanju spora koji po zakonu ima prioritet u rješavanju, potpuno se obesmišljava sudska zaštita u radnim sporovima.

Podsjetit ćemo, Zoran Galić aktuelni zamjenik direktora SIPA-e, kandidovao se za direktora FUP-a još 2021.god. Vlada Fadila Novalića je tada odbacila kompletnu listu najbolje ocijenjenih kandidata koju je predvodio Zoran Galić.

Ta mogućnost odbijanja kompletne liste nije utvrđena Zakonom o unutrašnjim poslovima FBiH, kojim je propisana obaveza Vlade FBiH da izabere jednog od dostavljenih kandidata sa liste uspješnih.

Prvostepeni sudski postupak je trajao pune dvije godine zahvaljujući sporosti postupajuće sutkinje Tatjane Arapović.

Ovo je tipičan primjer nerada sudija koji, uvažavajući činjenicu velikog broja predmeta, radne sporove čije je rješavanje usko vezano za rješavanje u razumnom roku, banaliziraju i presporim rješavanjem posve obesmišljavaju.

Galić će konačnu presudu dobiti kada bude duboko u penziji, kao što su u penziju otišli i svi drugi kandidati sa liste.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija