Arapski investitori planiraju gradnju stambene zgrade u Sarajevu

Foto: Biznisinfo

U Sarajevu počinje gradnja još jedne zgrade. Riječ je o objektu koji će niknuti u Ulici Safeta Hadžića, između Otoke i Švrakinog Sela na prostoru općine Novi Grad Sarajevo.

Parcela se nalazi odmah ispod trolejbuske stanice. Trenutno je u toku uređenje građevinske parcele, no prema svemu sudeći investitor ima namjeru graditi stambenu zgradu.

Inače, investitori su kompanije Riverland d.o.o. i Serb d.o.o Sarajevo. Kako saznaje BiznisInfo, vlasnici Riverlanda su Qais Aman i Khassan Alravashdekh iz Kuvajta.

Vlasnička struktura firme Serb je dosta razuđena, ali u suštini vlasnici su sam Riverland kao i jedan broj drugih firmi i pojedinaca, također iz arapskog svijeta.

Inače, u ovoj ulici gradit će se nekoliko objekata.

U istoj ulici nešto niže gradit će se objekat Novo Mojmilo iza kojeg stoji investitor MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.), čiji je vlasnik Moussa Fattah.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79