Argentinski političar: Molim minutu šutnje za mrtve u ruskoj invaziji na Hrvatsku

Argentinski političar: Molim minutu šutnje za mrtve u ruskoj invaziji na Hrvatsku


Argentinski političar Mario Ishii, koji je prije mjesec dana s predsjednikom Albertom Fernándezom boravio u Rusiji na sastanku s Vladimirom Putinom, u srijedu je tijekom govora u parlamentu pomiješao Ukrajinu s Hrvatskom, što je izazvalo komentare u toj južnoameričkoj zemlji.

Ishii (62) je gradonačelnik José C. Paza, gradića udaljenog 35 kilometara od Buenos Airesa, u čijem je lokalnom parlamentu u petak htio otvoriti raspravu minutom šutnje za žrtve ruske invazije u Ukrajini.

“Prije nego što počnem govoriti, htio bih da minutom šutnje zatražimo mir i odamo počast svim palima u ovim trenucima u Hrvatskoj, vezano uz rat koji se odvija s Rusijom. Molim vas za minutu šutnje”, rekao je Ishii u videosnimci njegovog govora objavljenoj u argentinskim medijima.

Ishii je zatim ustao, nakon čega je održana minuta šutnje. Niko od prisutnih mu u tom trenutku nije ukazao na pogrešku u imenu zemlje u kojoj se odvija sukob.

Nedavno bio u Rusiji

Ishii je 3. februara bio jedini gradonačelnik iz Argentine koji je bio u pratnji argentinskog predsjednika Fernándeza u Rusiji tijekom susreta s ruskim predsjednikom Putinom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija