Arijana Memić: Ako bi mi pomoglo u borbi za brata, od vrata do vrata bih išla i ne stidim se, namjere su mi čiste!

Muriz i Arijana Memić, otac i sestra rahmetli Dženana Memića, obratili su se večeras uživo putem Facebook grupe „Pravda za Dženana Memića“.

Arijanino obraćanje prenosimo u cjelosti:

Težak i stresan dan…

Hvala vam svima koji ste nas zvali, slali poruke, pružili nam podršku. Ja sam hvala dragom Bogu dobro.

Svega je bilo za ovih skoro šest godina, znamo mi kroz šta smo prošli i šta smo doživjeli.

Poručivali su nam da nisu mogli ništa uraditi po pitanju slučaja i rekoše da je mafija bila jača.

Izgleda da je jaka još uvijek.

Nikada do sada nisam gubila nadu da će se ubistvo moga brata riješiti, ne zato što vjerujemo pravosudnim institucijama, ne zato što bi trebali svi biti jednaki pred zakonom, i ne zato što je prosto nemoguće da ubijete nekoga na pravdi Boga, a da za to ne odgovarate. To nažalost u BiH još uvijek nije garancija za pravdu.

Nikada nisam gubila nadu samo iz jednog razloga, a to je što nikada ni u jednom trenutku nismo pomislili odustati od ove borbe.

Nikada nisam pomislila izdati svoga brata.

Bio je stariji od mene 13 mjeseci. Odrastali smo zajedno, vodili brigu jedno o drugome, povjeravali se jedno drugome.

Onog 15. februara kada je umro Dženan, umrli smo i mi. Svoje živote podredili smo ovoj borbi.

Svi vi koji u posljednje vrijeme lajete, spinujete, bavite se kojekakvim lažima kako biste ubijedili narod da mi imamo neki drugi cilj a ne da smjestimo ubice i saučesnike gdje im je mjesto, jasno mi je zašto to baš sada radite. Vi niste navikli na ovoliki otpor, navikli ste uvijek raditi ono sto vi želite i dobiti što želite, ali niste svjesni dokle smo mi spremni ići i koliko možemo podnijeti ali doći ćemo do kraja.

Umjesto toga, odite u Aleju, posjetite to mjesto gdje su našeg Dženana s leđa ubili, posjetite to mjesto na kojem je Alisa Mutap posmatrala Dženana kako umire. Pročitajte stihove uklesane u kamenu, i ti stihovi neka vam kažu zašto i zbog koga sve ovo radimo.

Niste nas uspjeli zaustaviti za ovih 5 godina, kada smo bili sami, a pogotovo nećete sada kada su oni kojima je to posao preuzeli ovaj slučaj.

Smeta vam što sam u skupštinskim klupama i neka vam i smeta. Da sam razmišljala o tome “šta će narod reći”, danas ne bi bili ovdje gdje smo. Ako bi mi pomoglo u borbi za brata, od vrata do vrata bih išla da mi ljudi daju glas. Ne stidim se, jer su mi namjere čiste i ispravne, što niko za vas ne moze da tvrdi. Ipak, nisam išla od vrata do vrata. Dobila sam povjerenje građanki i građana koji su shvatili zašto sam se kandidovala i sve što sam im obećala, to sam i ispunila – borba za istinu i pravdu za Dženana. Ni manje, ni vise.

Govorite o meni šta želite, da sam ovakva ili onakva, ETO, AKO VI TAKO KAŽETE, jesam, sve sam. Ali to ne mijenja činjenicu da ste vi ubice i saučesnici. Svako onaj koji ce povjerovati vašim lažima, ubicama i sauclčesnicima meni i nama u našoj borbi ne treba. Imamo ljude koji su srcem i dušom uz nas, koji vide kakve su vam namjere i njih molim da ostanu uz nas do kraja. Doći ćemo mi zajedno do pravde, jer istina je na našoj strani.

Znam da su vam tog hladnog februara kapale graske znoja sa čela, dok ste pripremali “slučaj” onako kako ste vi htjeli da ga predstavite. I u jednom trenutku ste bili sigurni u to, da ste u nakanama uspjeli. Sada, kada vidite da mi znamo i kada vas se istražuje, kada su neki od vas na sudskim klupama, klecaju vam opet koljena. Dobro razmislite jeste li, svaki i svaka od vas, baš dobro uklonili svaki trag ili vam je možda ipak što god promaklo. Dobro razmislite, jeste li se nagledali svojih najbližih, jer ćete ih – a ja vam to lično garantujem – ubuduće gledati na slikama i u neredovnim posjetama.

Nećete se izvući sve dok je nas živih, a nas je više nego vas. Teško ćete nas se riješiti, sve i da se svi u to uključite.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79