Arijana Memić dala podršku djevojci koja je bila žrtva profesora pedofila: Žrtve moraju dobiti zažtitu države..

Nakon što se u javnosti pojavila vijest o Emini Brkanić koja tvrdi da je bila jedna od žrtva seksualnog zlostavljanja profesora koji je presuđen za pedofiliju, pa nakon toga vraćen u školu, oglasila se i Arijana Memić, zastupnica u Skupštini KS.

– . Žrtve seksualnog nasilja moraju da dobiju potpunu zaštitu ove države. Znam da je dijeljenje statusa samo kap u moru, ali moramo svi zajedno reagovati protiv ovakvih pojava u našem društvu i učinit ću sve što je meni moguće da se ovaj slučaj ispita do kraja – rekla je Memić.

– Potreban nam je registar seksualnih prestupnika i registar osuđenih pedofila, što ću lično podnijeti kao inicijativu u Skupštini KS, a isto ću predložiti kolegama i kolegicama iz drugih parlamentarnih tijela Bosne i Hercegovine. Također nam je potrebna izmjena zakona, kako se kazne za ta krivična djela više ne bi mogle plaćati novcem. Država, njeni zakoni i oni koji ih provode moraju zaštiti najranjivije među nama – to nam je dužnost i tačka – dodala je Arijana Memić.

Podsjećamo, javnost je bila isključena iz ovog slučaja zbog zaštite interesa maloljetnika koje je Alihodžić navodio na seksualne odnose. Njega je u junu 2015. godine policiji prijavio otac jedne od maloljetnica kojoj je slao poruke.

Alihodžić je u poruci napisao: „Vidjela si kako te mjerim. Nema prepreka ni predrasuda među nama“, te tražio da za njega odvoji nekoliko minuta “osim ako neće da izvuku analizu i da radi dodatne vježbe“.

Inače, Alihodžić je zet Kemala Ademovića, osnivača i poslanika stranke Narod i pravda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79