Arijana Memić i grupa Pravda za Dženana Memića najavili proteste: Naš košmar još uvijek traje

Grupa Pravda za Dženana najavila je proteste koji će se održati 11. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u 13 sati.

Sestra ubijenog Dženana i zastupnica u Skupštini KS, Arijana Memić kazala je da su predali zahtjev za održavanje protesta Policijskoj upravi Centar.

– Mjere su pooštrene, znamo. Brojke rastu, znamo. Od početka ove pandemije nismo održali nijedne proteste, iako smo imali razloga i više nego dovoljno. Nismo, jer nam je stalo do naših sugrađana i sugrađanki – napisla je Arijana na svom Facebook profilu.

Međutim, kaže, u Sarajevu je održan SFF kao i razne druge manifestacije, ali sada je došlo vrijeme kada će oni morati održati proteste i to će uraditi uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

– Zahtjev smo upravo predali u PU Centar. Tražili smo od Ministarstva saobraćaja KS i obustavu u dvije ulice, te dozvolu Općine Centar za korištenje površine na kojoj će biti postavljena bina – napisala je.

Kaže da očekuje da će im biti odobreno, s obzirom na to da su “učinili i učinit će sve što bude potrebno da bi protesti prošli u najboljem redu”.

– Mi ponavljamo: Ne pozivamo na paljenje i rušenje, kako nam se spočitava; Ne organizuje ovo nikakva politička partija ili organizacija, kako se spinuje; Mi tražimo ono što nam kao građanima i građankama ove države pripada, a to je istina i pravda za naše ubijene; Kome smeta, neka ne dolazi. Vrlo jednostavno – poručuje ona.

Ističe da je onaj, “koji nije shvatio da živimo u državi u kojoj nam Ustavom zagarantovana vladavina prava nije dostupna, taj možda prespavao protekle decenije”.

– Mi nismo prespavali, mi smo se 8.2.2016.g našli usred košmara koji još uvijek traje. Završit ću riječima policijskih službenika pri današnjoj predaji zahtjeva: Svaka vam čast, neka vam bude hairli – napisala je Arijana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79