Arijana Memić o današnjoj akciji: Ovo je početak, mi se nećemo umoriti!

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas vrše pretrese na području općine Ilidža.

Riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu “Memić”, i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza.

Ovu vijest s radošću dugogodišnjeg borca za istinu i pravdu dočekala je i Arijana Memić, mlada zastupnica Skupštine KS i sestra ubijenog Dženana Memića.

“Tužilaštvo BiH je ranije već najavilo da je istraga proširena i znali smo da će morati doći do ovoga. Ovo je tek početak, a mi smo sretni i zadovoljni trenutnim tokom. Dolazi konačno na vidjelo da nismo pričali neosnovano i mislim da je najkasnije danas svima jasno da je moj brat ubijen te da je njegovo ubistvo zataškavano. Kuda god ovaj slučaj krene od danas, mi stojimo pri onome što smo rekli i prije pet godina – nećemo stati i nećemo se umoriti”, poručila je Arijana Memić.

Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Podsjetimo da je Tužilaštvo BiH nedavno preuzelo istragu nad ovim slučajem, kao i slučajem ubistva Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Šef Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS Hasan Dupovac i Zijad Mutap su ranije uhapšeni u akciji SIPA-e zbog sumnje da su ometali ovu istragu te se i dalje nalaze u pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79