Arijana Memić o ročištu: U sudnici nam se obratila i lažna amnezija, sa svojim žalopojkama

Arijana Memić, sestra rahmetli Dženana Memića, oglasila se na Facebooku nakon današnjeg ročišta o produženju pritvora uhapšenim Zijadu Mutapu, Alisi Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Podsjećamo da je postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić predložio je da se optuženima pritvor produži za 15 dana.

– 09.07.2021.g podignuta je optužnica protiv svih uhapšenih. Danas smo mogli čuti od strane Tužilaštva da Zijad Mutap organizuje i rukovodi grupom. Komunicira s Dupovcem i nudi novac za kupovinu vozila kako bi se dovelo u vezu s njihovom izmišljenom saobraćajnom nesrećom. Dolazi prvi na lice mjesta 08.02.2016. god., prisustvuje prvom saslušanju Alise Mutap, a ispitivao je Hasan Dupovac.

Vodi dnevnik, raspituje se i prikuplja materijalne dokaze nastojeći pripremiti ostale članove grupe za radnje koje slijede.

Nećemo odustati

Svjedok navodi u izjavi da Hasan Dupovac po uputama Zijada Mutapa nalaže da se nabavi auto rekavši da je dozvoljeno sve osim da počine ubistvo.

Medicinska sestra koja je bila dežurna tu noć, svjedočila je i navela da predaje garderobu povrijeđenih i to sve ono kako se zatraži – navodi Arijana Memić.

Dodaje da je s Dženana skinuta i preuzeta sva garderoba, a da Josip Barić nije izuzeo krvavu majicu Alise Mutap koja je kasnije uništena u kući Mutapa, “tačnije isječena je”.

– Danas nam se u sudnici obratila i LAŽNA AMNEZIJA, sa svojim žalopojkama. Ona sada dozvoljava da se o njenom zdravstvenom stanju javno govori.

Za Alisino zdravstveno stanje, apsolutno me nije briga. Nije me briga i ne zanima me u kakvom je zdravstvenom stanju osoba koja je mogla gledati Dženana dok leži u lokvi krvi, dok krklja, bori se za zrak, dok mu se život gasi.

Ne, stvarno me ne zanima kroz šta je LAŽNA AMNEZIJA prolazila svih ovih godina, kada je mogla gledati kako se pred njenim očima gasi jedan mladi, nevini život, kako NEČIJE DIJETE umire pred njom, a ona ne poziva pomoć.

Kaže da joj je život stao, vidjeli smo to dok je objavljivala pjesme s porukama Murizu “pruži ruku pomirenja”, vidjeli smo to dok se smijala u sudnici, vidjeli smo to kroz tvoje žaljenje za jednim ugašenim životom, vidjeli smo sve za ovih 5 godina. Poštedi nas glume – napisala je Memić.

Dodaje da “veliki advokat Kadrija Kolić koji zastupa Josipa Barića, bez stida i srama danas tvrdi da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći”.

– Poziva se na Ištvana Bodala kojeg je otpisao i Kantonalni sud i Vrhovni sud FBiH.

Jedni su ubili Dženana, drugi pokušavaju već pet godina dovesti nas do toga da odustanemo.

ALI, NIKADA. Shvatite to već jednom.

Istina i pravda

Sve što želimo od početka je istina i pravda. Ne tražimo ništa, već da se radi po zakonu, da se istraže sve okolnosti vezane za ovaj naš slučaj, da se odgovorni kazne – kako oni koji su direktno odgovorni za njegovo ubistvo, tako i oni koje su isto prikrivali.

Danas je 15. u mjesecu – a svakog 15. u mjesecu, još jedan dio nas umre. Pet i po godina bez Dženana, bez pravde, bez potpune istine – teško je za podnijeti.

Ali, podnijet ćemo i još pet ako treba, samo da konačno dobijemo ono što svaki čovjek zaslužuje – pravdu.

Kakva god bude odluka suda i po pitanju optužnice i po pitanju produženja pritvora, mi ćemo ići do kraja.

Teško je, ali umorni ipak nismo! Na slici je moj brat, NEČIJE DIJETE, umro na današnji dan, 15.02.2016.g.- napisala je Arijana Memić i objavila Dženanovu fotografiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79