Arijana Memić: Uvrede onih koji štite ubice moga brata nas ne dotiču

Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana objavila je status na Facebooku, a u kojem je prokomentirala osobe koje su više od pet godina zataškavale smrt njenog brata.

-Neki su već tamo gdje su odavno trebali biti, a neki će tek da budu. Kojekakva piskaranja i uvrede od strane onih koji više od pet godina štite ubice moga brata, nas zaista ne dotiču. Hvala našim prijateljima, svima vama koji ste uz nas i zajedno s nama čekate pravdu! Jedino na šta vrijedi trošiti energiju jeste ova borba, da dođemo do kraja, do istine i pravde za našeg Dženana – napisala je Arijana Memić.

Inače, u dosadašnjoj istrazi Tužilaštva BiH tretirano je sedam osoba. U pritvoru su Zijad Mutap, Alisa Ramić Mutap, djevojka koja je kobne noći u februaru 2016. bila sa Dženanom u Velikoj Aleji kada je smrtno povrijeđen, a koja o slučaju nije željela ništa kazati pravdajući se amnezijom, policijaci Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović, uposlenik hotela “Crystal”. Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović se brane sa slobode.

Tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara najavaili su da će uskoro podići optužnicu protiv ovih osoba, kao i nastavak istrage protiv novih osumnjičenih i njhovih saučesnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79