Arijana Memić: Želimo da se suspenduju tužioci koji su radili na ovom predmetu

Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića tokom gostovanja na N1 pozvala je građane BiH na proteste u subotu.

Memić je navela da je svoj život podredila borbi za pravdu koja traje pet i pol godina.

-Ko garantuje da se isto to sutra vama neće desiti? I mi smo imali miran život i onda se odjednom sve preokrenulo. Mi smo svoje živote podredili ovoj borbi. Narod tek sada počinje da se budi, vide kakav je naš sistem, da sutra neće imati ko da stane u njihovu zaštitu, jer oni koji su trebali nas da štite su stali na stranu ubica. Zato pozivamo narod da nam se pridruži u subotu. Kako kaže naš advokat, narod donosi promjene – rekla je Memić.

Govoreći o zahtjevima njene porodice navela je da su čekali dugo i da ne žele više čekati.

-Želimo da se otvori istraga za ubistvo jer je sada sud dokazao da saobraćajne nesreće nije bilo. Tražit ćemo zvanične sastanke sa visokim predstavnikom, predsjednikom VSTV-a i sa glavnim tužiocem Federalnog tužilaštva i želimo da se suspenduju tužioci koji su radili na ovom predmetu. Ukoliko ostanu na takvim funkcijama, ne možemo očekivati napredak. To će biti samo neki od zahtjeva. O njima ćemo govoriti u narednim danima i na protestima. Pet godina su pokušavali da ubijede javnost da mi ne govorimo istinu; pripisivali su to našem bolu. Mi smo se od početka vodili dokazima koje smo imali. Nikad nijednu riječ nismo promijenili od samog početka i sada je to sud i potvrdio. Želimo da se pronađu ubice i da se kazne i da se kazne i oni koji su zataškali taj slučaj – pojasnila je Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79