Arijana Memić: Živjeli smo za ovaj dan, Alisa Mutap zna gdje joj je otac i zašto je i ona uhapšena

Mi smo svih ovih godina živjeli za ovaj dan, kazala je za Oslobođenje Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, nakon što je saznala da je uhapšena Alisa Ramić, djevojački Mutap.

– Od početka smo tvrdili da Alisa nema amneziju, da zna istinu. Izgleda da se ispostavlja da je to i tačno. Ne bi sigurno bila uhapšena da za to ne postoje dokazi. Mogla je prije pet i po godina da nam pomogne, da skrati naše muke, da nas poštedi dodatnog bola i tuge. Međutim, ona to nije htjela. Svjesno je lagala i skrivala. Zna dobro gdje joj je tata, iz kojeg je razloga i ona uhapšena. Vidjećemo šta biti, kazala je Memić.

Napomenula je i kako je iz medija saznala da je druga uhapšena osoba Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži, koji se dovodi u vezu sa snimkom sa nadzorne kamere, koji je izbrisan.

Dodaje kako njena porodica ima puno povjerenje u rad Tužilaštva BiH u vezi sa ovim slučajem.

– Naravno da očekujemo da će svi oni koji su odgovorni za ubistvo, kao i za zataškavanje slučaja biti dovedeni pred lice pravde. Nakon pet godina smo dočekali da neko ozbiljno radi na ovom predmetu. To je jedino što smo tražili. Jedini cilj nam je bio da dođemo do istine i pravde, koju smo mi znali, ali je to trebalo riješiti i pravnim putem. Tužilaštvo BiH radi na predmetu. Imamo puno povjerenje u njih i nadamo se da ćemo uz njihovu pomoć doći do pravde za Dženana i da će se saznati prava istina o njegovom ubistvu, istakla je Memić.

Podsjećamo, u toku današnje akcije, koja se vodi po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšena je Alisa Ramić, čije je djevojačko prezime Mutap, te Muamer Ožegović. Ranije su u okviru ove istrage uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79