Arman Zalihić optužuje mostarsku SDA: Predaju grad HDZ-u!

Predsjednik mostarskog HDZ-a Arman Zalihić iznio je optužbe na račun SDA.

– HDZ mi je osobno nudio ulazak u vlast, da Kordiću rukama SDP-a omogućimo da sam daje suglasnost na imenovanje direktora javnih poduzeća. Glatko odbio. SDA prihvatila i izglasala, kazao je Zalihić.

– Tražili smo imenovanje Gradske izborne komisije po poslovničkim procedurama, SDA s HDZ dogovorila raspodjelu pozicija 3:3, a onda poziciju predsjednika poklonila HDZ-u.

Osam godina bili “principijelni” i tvrdili da ministar i komesar MUP-a ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda, a onda jednog jutra uveli funkciju zamjenika komesara i podijelili MUP HNK, “omogućivši HDZ-u ovladavanje kompletnim sigurnosnim sustavom u HNK (Ministar, komesar ili zamjenik komesara, načelnik PU Mostar, glavni tužitelj, predsjednik Kantonalnog suda)”, kako je to u krivičnoj prijavi svojevremeno okarakterizirao vaš član Ramiz Jelovac.

Preko Novalića (kamuflaže radi) osigurali nastavak gradnje HNK, koje nema zakonitu građevinsku dozvolu u zoni koja nema regulacijski plan iako se radi o najužem centru grada.

Sve je ovo omogućila SDA Mostara, čast izuzetcima.

I kad prekipi čak i muftiji Dedoviću koji nije sklon javnim političkim istupima i konfliktu, ti isti koji su glasali za ovakve antidržavne odluke se drznu i pozivaju na nekakvo jedinstvo, prijete vjerskim dužnosnicima i pričaju o prošlim “totalitarnim” režimima.

E pa ako neki Salem, Šerif ili Edin teturaju za volanom, nije rješenje da ga svi jedinstveno tapšaju po leđima i govore samo naprijed.

Ako se našao čovjek koji ne zastupa interese jedne stranke kroz IZ, nije demokracija da mu lomite kičmu da bi instalirali nekoga sebi podobnog.

I kad završite nabrajati sva svoja “mimarska dostignuća” u vidu asfaltiranja ponekog parkinga, ustanite i poklonite se onome što su za Mostar učinili Džemal Bijedić, Avdo Humo i drugi vama mrski totalitaristi, zaključuje on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79