Armin A. se predstavljao kao policajac i pljačkao Sarajke: Otimao je tašne i novac, jednu udario, drugoj prijetio nožem

Armin Ahmedagić, zvani Džeger, u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina zbog krivičnih djela razbojništvo, teška krađa i lažno predstavljanje. Kako stoji u presudi, on je osuđen za četiri razbojništva i teške krađe počinjene tokom 2019. i 2020. godine.

Ahmedagić je 14. oktobra 2019. godine u 21 sat i 10 minuta u Ulici Džidžikovac prišao S. K, koju je udario u predjelu grudi, odgurnuo te joj istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazile stvari vrijedne oko 500 KM.

– Dva dana ranije, u Velikom parku dok su sjedili na klupi, prišao je S. K. i M. M, kojim se predstavio kao policajac, tražeći od njih da mu predaju novčanike i lične karte, što su oštećeni i učinili. U novčanicima koje je uzeo bilo je 100 KM, stoji u presudi. Također je osuđen i da je 29. septembra 2020. oko 1 sat i 15 minuta u Ulici dalmatinska zaprijetio nožem I. O. te joj se obratio riječima: “Daj mi tašnu”, što je ona i učinila, a Ahmedagić je uzeo oko 1.000 KM. Dva dana ranije je, u 23 sata i 20 minuta, u Ulici Patriotske lige ispred lifta zgrade u kojoj živi, prišao A. S. i istrgnuo joj tašnu u kojoj su se nalazili novčanik, 30 KM, mobilni telefon, kao i dokumenti.

Krivična djela za koja je ovaj put osuđen počinio je dok je čekao da bude pozvan na izdržavanje dvoipogodišnje kazne. On je, naime, u maju prošle godine osuđen zbog pet razbojništava koja je počinio ranije na području Kantona Sarajevo. Presuda mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, odnosno nakon što je priznao da je otimao ženama torbice, javlja Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79