Arnaut: Ostala je još jača Trojka

O raspadu Četvorke i stabilnosti Trojke Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, gostujući u emisiji Plenum na Federalnoj televiziji, rekao je: “Da se Četvorka raspala, raspala bi se onda na svoje sastavne dijelove. Ovdje jednostavno imamo odlazak jednog partnera iz Četvorke i imamo još jaču Trojku.”

Ističe da se ista stvar desila i sa Šestorkom.

“Od Dejtona se nije desilo da formirate Vladu koja je isključivo zasnovana na konkretnom setu principa. Mislim da je tada bilo 300 principa na kojima je ta Vlada Kantona Sarajevo zasnovana. Ta Šestorka je razvaljena, SDA je nudio sve moguće da bi razvalili Šestorku, da bi ovladali Vladom KS-a. Trajali su 10 mjeseci i izašla je još jača Četvorka. Nakon ovoga, ja nemam nikakve sumnje da će izaći još jača Trojka jer su svi svjesni sa kakvom smo hobotnicom suočeni.”

“Ne može se govoriti o raspadu Četvorke, može se govoriti samo o tome da je jedan dio te Četvorke otišao, ostala je još jača Trojka, pogotovo zbog načina na koji je ovaj jedan dio otišao”, zaključio je Arnaut za Plenum.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79