Arnel Isak odustao od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici

Rusmir Isak do sada se bavio politikom, bio je vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, a na toj funkciji ostao je samo 12 mjeseci.

Trenutno obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije ‘Condor’ koja je u vlasništvu porodice Isak. Zaštitarska agencija Condor osnovana je 2005. godine u Zenici. Rusmirov brat Arnel trebao je biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Međutim, on je od te funkcije odustao zbog, kako je naveo, obaveza u stranci Snaga naroda.

Prema nepotvrđenim informacijama, Arnel Isak odustao je od kandidature kako bi njegov brat mogao biti direktor zatvora u Zenici.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Vijest koja je danas, 7. septembra, šokirala javnost u Bosni i Hercegovini je ta da je Vlada Federacije BiH imenovala Rusmira Isaka za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Vlada Federacije BiH imenovala je Rusmira Isaka za novog direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica na četverogodišnji mandat. Rusmir Isak je sin Rame Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova, i brat Arnela Isaka, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Njega je na današnjoj sjednici predložio HDZ-ov ministar pravde Vedran Škobić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79