Arnel Isak poznatiji kao i “Kralj šiša“: Još uvijek pušim nargilu

Gost naše emisije Dobar dan BiH Hayat TV-a bio je Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i kandidat za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma.

Otkrio je za Hayat kako je njegov otac Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova išao na sud samo jednom i to kada ga je branio.

Imao sam 13 godina tada. Krenuo sam u školu i prelazio sam ulicu. Zenički kabadahija me ganjao po školi i išamarao, a Ramo me kao što bi i svaki otac odbranio. On je za svog sina stao i to mu se stavlja na teret i to je najveći problem Rame Isaka koji u svojoj privatnoj firmi hrani 300 porodica, nije nikog vratio sa kućnog praga, a da mu nije pomogao – naveo je.

Osvrnuo se i na nadimke koje dobiva na društvenim mrežama, a jedan od njih je i „Kralj šiša“.

I onaj što puši cigare, možemo ga nazvati „Kraljem cigara“. Ako ćete mi već davat nadimke, dajte mi „Najbolji ministar u vladi ZDK“, jer sam najviše radio. Sa 21 godinu sam imenovan za ministra, a sa 25 sam dobio direktan mandat u Parlament Federacije, pa mnoge zainteresuje kako to radim i krivo im je zbog toga. Sve sam postigao radom, nije mi mrsko ustati, nije mi mrsko obići za izbore.

Za vrijeme koronavirusa, testiranje je bilo omogućeno samo u HNK, na KCUS-u i na UKC Tuzla. U ZDK nije bilo testiranja i tada zahvaljujući mojoj naredbi u Tešnju i Zenici je počelo testiranje. Jedini u BiH koji smo uspjeli to pokrenuti u tako kratkom periodu – podsjetio je.

Osvrnuo se i na Zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima.

Još uvijek pušim nargilu, ali trebamo imati obzira prema ugostiteljima. Najlakše je zatvoriit nekog. Moramo malo izregulisati novi zakon, uključit ću se i ja kako bih pomogao ugostiteljima – rekao je Isak u Dobar dan BiH Hayat TV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79