Asfaltiranje u Prokosovićima izazvalo “buru” na Facebook-u

Veliki broj komentara izazvale su fotografije Hamdije Halilovića koje je objavio na svom Facebook profilu. Na fotografijama je prikazan način asfaltiranja u Prokosovićima uz komentar:

–Kvalitet asfalta, ovako se radi u Prokosoviću i narodu baca asfalt u oči…

Nije dugo treba da iz izolacije reaguje načelnik Općine Lukavac, Edin Delić, koji je ničim prozvan ovaj čin nazvao prljavom kampanjom i za to optužio MZ Prokosovići:

–Samo da se zna…. Ovo nije radila Općina Lukavac. Ko i zašto je ovako amaterski pobacao asfalt možemo samo nagađati. A nećemo špekulisati, iako svi znamo. Iz MZ Prokosovići ovih dana ide prljava kampanja – izgleda da je i ovo “asfaltiranje” njen sastavni dio. Svi naši radovi odvojaju se ozbiljno i po standardima, napisao je Delić.

Nakon svih komentara, svojim komentarom odgovorio je i predsjednik MZ Prokosovići, Nedim Omerdić:

–Dušebrižnici. Nakon dva dana i slikanja po Prokosoviću, jedno malo objašnjenje. MZ Prokosovići je dobila donaciju od 2 kubika asfalta da zakrpi udarne kratere po selu. Svako ko zna gdje je to ugrađeno i urađeno zna da je to na pravom mjestu. Kako je urađeno neka ocijene oni koji koriste te dionice. Je li grijeh ili loš potez neka to odrede mještani, a ne dušebrižnici. Za ove 4 godine sam uradio i druge stvari, pa i sada sam mislio najbolje. Svu krivicu prihvatam na sebe, ako nije u redu zato što to nisu htjeli drugi. Ja ne dolazim ovdje na vikende i pred izbore, ja ovdje živim, napisao je Omerdić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79