Asim Kamber ne smije komunicirati ni na društvenim mrežama

Sud BiH prihvatio je jučer prijedlog Tužilaštva BiH i odredio mjere zabrane za uhapšenog Asima Kambera i njegove saradnike koji se sumnjiče za izborne prevare na Općim izborima 2018. godine u Sanskom Mostu.

Kako nam je rečeno iz Suda, na ovaj način Kamber će se braniti sa slobode. Zabranjeno mu je da putuje, a predao je i putne isprave.

Osumnjičenom Kamberu se, osim zabrane putovanja, zabranjuje i sastajanje s određenim osobama osumnjičenim u ovom postupku, Mirelomi Husić i Fazirom Vukalićem, kao i svjedocima, bilo telefonski, putem posrednika, neposredno ili putem društvenih mreža, uključujući i približavanje na 100 metara.

Također, zabranjeno mu je kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih iili elektronskih medija.

Asim Kamber uhapšen je prije tri dana u akciji SIPA-e, ali umjesto pritvora, postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić tražio je određivanje mjera zabrane. Osim zabrane putovanja, Kamber ne smije ni javno istupati.

Muhamed Zekotić, ključni svjedok i prijavitelj brutalnih krađa na izborima, kazao je za “Avaz” nakom izrečenih mjera zabrane Kamberu da ima potpuno povjerenje u institucije Bosne i Hercegovine.

– Zahvaljujem se i međunarodnoj zajednici na nesebičnom zalaganju i potpori nama svjedocima. Ključno je da su izborne prevare zadokumentovane, da su svjedoci dali veliki doprinos istrazi i da se očekuje podizanje optužnice protiv Asima Kambera i saradnika do izbora 2020. – rekao je Zekotić.

Najavio je da će se u narednoj sedmici obratiti javnosti i predočiti koje su to sve faze izborne krađe, te naveo kako se nada da će to dovesti do njihovog sprečavanja prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79