Asim Kurjak promijenio priču: Ipak je bio mentor Sebiji Izetbegović u Sarajevu

Akademik prof. dr. Asim Kurjak danas je izjavio da je ipak bio mentor prof. dr. Sebiji Izetbegović pri izradi doktorske disertacije u Sarajevu, ali ne u Zagrebu. Time je dr. Kurjak za samo šest dana potpuno promijenio svoje tvrdnje u medijima.

“Ja prihvatam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu”, rekao je danas prof. dr. Asim Kurjak za Televiziju N1 te dodao kako treba “odvojiti” dešavanja iz Zagreba i Sarajeva.

No, to se kosi s izjavom koju je upravo Kurjak dao za Face TV prije šest dana. Tada je spomenuo i Sarajevo i odbranu doktorata.

“Ja nisam bio član komisije za odbranu tog doktorata koji je branjen u Sarajevu”, rekao je prošlog petka.

A prije dva dana, Kurjak je za Klix.ba kazao da se ne sjeća da je bio mentor pri izradi doktorske disertacije prof. dr. Sebije Izetbegović koja je odbranjena u Sarajevu. Dalje je ustvrdio da ona sasvim sigurno nije pohađala postdiplomski studij u Zagrebu.

“Ja sam bio mentor u 56 doktorata, između ostalog dva prije dva dana u Sarajevu i još tri iz inozemstva koji dolaze, a imam na redu još 14 kandidata, ja imam čak pravo da se nešto što se prije 30 godina desilo, da se i zaboravi, mada kažu da nisam zaboravan, i ja mislim da nisam. Ja se tog mentorstva i tog doktorata ne sjećam”, rekao je.

Poznati menadžer brani Sebiju Izetbegović: “Asim Kurjak je manipulator, ljigavat i osuđeni kriminalac”

Tada je naglasio da traži da mu se dostavi dokumentacija o tom doktoratu.

“Molim da mi ona ili institucije koje su uključene pošalju rješenje o mom imenovanju za mentora, zatim sa odbrane tog doktorata, da mi se odgovori na ta pitanja, ja ću onda vrlo precizno vidjeti. Nigdje u popisu mojih mentorstava, nigdje u popisu mojih odbrana doktorata nema te odbrane”, kazao je naš sagvornik.

Na naš upit da li i dalje izričito tvrdi da nije bio mentor Sebiji Izetbegović on kaže da se “sasvim sigurno” ne sjeća.

“Ali, ako mi dostavi rješenje potpisano od dekana, rješenje o tome ko su ostali članovi komisije, zapisnik o tome kako je doktorat odbranjen i ko je postavljao pitanja i kako je sve to išlo, ja ću revidirati moj stav. Ali, ja o tome nemam nigdje ništa. A inače sam vrlo sistematičan čovjek”, naveo je doktor Kurjak.

Šta se dogodilo za samo šest dana u maglovitom sjećanju prof. dr. Asima Kurjaka nije poznato, ali je sigurno da je jedna izjava napravila veliki nesporazum i štetu ugledu, i Kurjaku i Izetbegović.

Kurjak: Bio sam mentor Sebiji Izetbegović, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu

z Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za Klix.ba su kazali da je prof. dr. Asim Kurjak bio mentor pri izradi doktorske disertacije Sebije Izetbegović.

Za Klix.ba je rečeno da je doktorska disertacija odbranjena pred komisijom u sastavu: 1. Prof. dr. Asim Kurjak, mentor; 2. Prof. dr. Idriz Bukvić, član; 3. Doc. dr. Senad Mehmedbašić, član; Oponent: Doc. dr. Jadranka Dizdarević piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79