Asim Sarajlić o izboru gradonačelnika u Mostaru: Pale su sve maske…

Delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić (SDA) izrazio je žaljenje što u Mostaru nije postignuto veće jedinstvo kada je izbor gradonačelnika tog grada u pitanju.

Gradsko vijeće Mostara izabralo je jučer sa 17 glasova novog gradonačelnika Maria Kordića koji je bio prijedlog stranaka okupljenih oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

Govoreći o svemu što je prethodilo izboru gradonačelnika grada u kojom 12 godina nije bilo izbora, kazao je da su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se došlo do zajedničkog prijedloga za osobu koja će upravljati gradom naredne četiri godine.

Kako prenosi Fena, Sarajlić je čestitao građanima Mostara na izboru izražavajući nadu da će se u tom gradu konačno početi rješavati nagomilani problemi poput pitanja komunalne čistoće te implementacije kapitalnih projekata.

– Ti projekti su bili na čekanju na obje strane Neretve zbog nepostojanja administracije i budžeta kojeg je Federalni parlament dugo godina usvajao zbog nepostojanja Gradskog vijeća – pojasnio je Sarajlić.

Izborom novog gradonačelnika ta epizoda je završena, napominje Sarajlić, koji kaže da su u tom procesu pale sve maske što se tiče političke scene u Bosni i Hercegovini.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79