Foto: Klix/Arhiv
Asimu Sarajliću i ostalima će se ponovo suditi

Asimu Sarajliću i ostalima će se ponovo suditi


Kantonalni sud u Sarajevu uvažio je žalbu Tužilaštva KS na prvostepenu, oslobađaju presudu u predmetu Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović.

To znači da će se optuženima ponovo suditi pred Općinskom sudom u Sarajevu, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Općinski sud u Sarajevu u februaru 2023. godine oslobodio je Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela “davanje dara i drugih oblika koristi”.

U obrazloženju presude, 10. februara, navedeno je da nije dokazano da su Sarajlić, Delalić i Šehović počinili krivično djelo.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su tada saopštili da će uložiti žalbu na oslobađajuću presudu.

Optužnica ih je tereila da su od 20. do 25. februara 2020. godine, prije zakazanih unutarstranačkih izbora Stranke demokratske akcije za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, na kojima su predloženi kandidati bili Semir Efendić, načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, te Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak s delegatom Velidom Tvrtkovićem.

Sarajlić je bivši potpredsjednik i bivši šef kadrovske komisije vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA).

Delalić je bio poslanik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo. Šehović je bivši opštinski vijećnik SDA u Novom Gradu Sarajevu.

Tvrtkoviću su, prema optužnici, obećali da će korištenjem svog utjecaja na osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu. Tvrtković je trebao zauzvrat svoj glas dati kandidatu Fikretu Prevljaku.

Optužnica je potvrđena 27. decembra 2021. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija