Asmir Murtović se sumnjiči za likvidaciju Kenina Lukača u Sarajevu

Sarajevska policija je na nogama, nakon što je jučer oko 16.50 sati prijavljeno da je u ulici Ruđera Boškovića u sarajevskom naselju Pofalići dogodila likvidacija.

Jutros su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo o sinoćnoj višesatnoj drami.

“Završen je uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “likvidacija” iz člana 166 KZ FBIH, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Žrtva ovog krivičnog djela je K. L. rođen 1994. godine iz Sarajeva.

Ovo je Kenin Lukač, momak koji je večeras likvidiran u Sarajevu

U cilju interesa istrage i rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za izvršenje krivičnog djela, te pronalaska lica koja se dovode u vezu sa istim, u ovom momentu ne možemo dati više informacija”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Podsjećamo, izvor blizak istrazi otkrio nam je da je zločin počinjen iz vatrenog oružja.

Sve bh. policijske agencije su uključene u potragu za A. M., koji je osumnjičen da je iz vatrenog oružja ubio K. L. u sarajevskom naselju Pofalići.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba riječ je o Asmiru Murtoviću.

Murtović je i ranije punio stupce crne hronike.

Prije nekoliko godina hapšen je sa još nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili više razbojništava i krađa na području KS.

Također, tada se sumnjičio i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Za sada nije poznato je li Murtović sam počinio zločin, odnosno je li imao pomagače.

Raspisana crvena Interpolova potjernica za osumnjičenim za likvidaciju Mehmeda Ramića

 

Kao što je već poznato, ova likvidacija je povezana sa likvidacijom Mehmeda Ramića na Pofalićima koje se dogodilo prošlog mjeseca, a nakon kojeg je osumnjičeni Adel Kabaš uspio pobjeći policiji te se krije, vjerovatno, van granica BiH.

Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

Prema zvaničnim informacijama pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nisu priveli niti jednu osobu koja se dovodi u vezu s likvidacijom Kenina Lukača, inače najboljeg prijatelja likvidiranog Mehmeda Ramića.

Zbog likvidacije Ramića policija je privela Amela Jašarevića, zvanog Šaja, Edvina Imamovića i Igora Zuku.

Nakon ovog likvidacije u dvije policijske akcije pronađena je laboratorija za proizvodnju marihuane i lišen slobode je Emir Kabaš, inače zet Adela Kabaša.

Na drugoj lokaciji u stanu privedenog Amela Jašarevića je pronađena velika količina droge spid i marihuane, puške, pištolji, bombe, policijska uniforma, blinkeri…

Prema nezvaničnim informacijama razlog za sukob dvije grupe je trgovina narkoticima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79