AstraZeneca osvanula na OLX.ba: “99 KM, stanje NOVO”

Iako je ekspresno uklonjen, Oslobođenje je u posjedu fotografija na kojim se nudi vakcina proizvođača AstraZeneca, i to po cijeni od čak 99KM. Informacije o količini vakcina koje se prodaju nisu bile dostupne.

Dok virus hara našom zemljom i svakodnevno odnosi živote, a zdravstveni radnici na izmaku snaga brinu o pacijentima sa sve težim kliničkim slikama, nabavka vakcina još uvijek je samo slovo na papiru, budući da niti jedna doza vakcine koju su vlasti naručile i pregovarale nije stigla u BiH.

No, osim doniranih vakcina, pojavile su se i vakcine na jednoj od najvećih online prodajnih paltformi u BiH. Oglas za vakcinu osvanuo je na OLX. ba stranici. Iako je ekspresno uklonjen, Oslobođenje je u posjedu fotografija na kojim se nudi vakcina proizvođača AstraZeneca, i to po cijeni od čak 99KM. Informacije o količini vakcina koje se prodaju nisu bile dostupne.

Detaljnije informacije oglasa navode da je vakcina dostupna na lokaciji grada Mostara, te da je razumije se, nova. Nezvanično se navodi da je oglas uklonjen brzom rekacijom građana, koji su prijavili odjelu za cyber/internet kriminal.

Zvaničnih informacija o ovome još uvijek nema, bilo da se radi o neslanoj šali ili stvarnom oglasu jedno je sigurno, Ovo je pokazatelj koliko FBiH sporo korača prema svjetlu na kraju tunela, a hitna nabavka i imunizacija građana u trenutnoj situaciji jedini je izlaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79