(AUDIO) Kako je zaraženi koronavirusom u Mostaru završio na Odjelu za plućne bolesti?!

(AUDIO) Kako je zaraženi koronavirusom u Mostaru završio na Odjelu za plućne bolesti?!


”Činjenica da je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hercegovini donijela je i spoznaju o tome da je virus ušao među bolničko osoblje, ali i izazvala potpuno kaotično stanje u Mostaru”, piše Dnevni avaz navodeći kako je zaraženi poslovni čovjek, ”koji je u proteklih desetak dana, otkad se vratio iz Italije, imao na stotine kontakata”. –

Novine podsjećaju i kako se na društvenim mrežama pojavila snimka, čiju autentičnost nije moguće potvrditi, a na kojoj jedna od uposlenica govori kako je pacijent prvo doveden na Odjel za plućne bolesti SKB Mostar, da bi tek nakon pregleda i sumnje na koronavirus bio upućen u Kliniku za infektivne bolesti.

U Mostaru vlada strah, zaraženi muškarac posljednjih dana imao na stotine kontakata

Navodno, a što je navedeno na snimku, zaraženi muškarac je zajedno sa svojim sinom na Odjel za plućne bolesti primljen ”preko veze”. ”Uz to što su u opasnost doveli pacijenta koji je s njima dijelio prostoriju, u izolaciju su poslani svi liječnici i medicinsko osoblje koje je s njim bilo u kontaktu, kako nam je to potvrdio dr. Ante Kvesić, direktor SKB-a Mostar”, piše Avaz dodajući kako će se u SKB-u Mostar će se provesti interna istraga te da će se u cijelu priču, najvjerojatnije, uključiti i Federalna uprava za inspekcijske poslove kako bi se utvrdilo kako je došlo do ovog strašnog propusta u mostarskoj bolnici. –

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija