Aukcija za 14 dana: Početna cijena Doma penzionera 10.364.140 KM

Na današnji dan 1. avgusta bit će održana aukcija za prodaju devastirane zgrade Doma penzionera „Nedžarići“ u Sarajevu. Površina objekta je 16.086,60 kvadrata, dok je površina zemljišta na kojem se zgrada nalazi 17.611 kvadrata.

Početna cijena je 10.364.140 maraka.

Kako navode u Federalnoj agenciji za privatizaciju, svi zainteresirani do 24. jula mogu pregledati svu dokumentaciju i dokaze o vlasništvu nad objektima.

Aukcija će biti održana 1. avgusta u 11 sati po sljedećoj proceduri:

– Registriranje učesnika i uplata naknade za aukciju će početi dva sata prije početka aukcije, u prostorijama aukcijskog centra. Prilikom registriranja učesnici, domaća pravna i domaća fizička lica koja imaju registriranu samostalnu djelatnost su dužni dostaviti izjavu da nemaju obaveza po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje. Izjava za fizička lica mora biti ovjerena od nadležnog organa, a za pravna lica pečatom privrednog društva.

– Aukcija će biti održana ako se prijavi najmanje jedan učesnik.

– Aukcija je javno nadmetanje gdje je najpovoljniji ponuđač onaj koji ponudi najvišu cijenu. Cijena ne može biti niža od početne cijene. Plaćanje cijene se vrši isključivo u gotovini.

– Nadmetanje počinje kada jedan od učesnika na poziv aukcionera ponudi početnu cijenu. Po završetku nadmetanja aukcioner proglašava aukciju završenom. Komisija vrši rangiranje ponuda i predlaže najpovoljnijeg ponuđača. Federalni zavod za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje donosi odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača i s istim zaključuje ugovor o kupoprodaji. U slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od potpisivanja ugovora o kupoprodaji, depozit se zadržava.

– Do potpisivanja ugovora o kupoprodaji najpovoljniji ponuđač, na kojeg se odnose kriteriji navedeni u javnom pozivu, dužan je dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79