Australija: Bez diplome “liječila” ljude od korone punih osam mjeseci

Neimenovana žena (27) iz Sidneja u Australiji, pretvarala se da je registrovani ljekar i punih osam mjeseci “brinula” o pacijentima oboljelim od kovida 19, tokom svog angažovanja u gradskoj bolnici.

Trenutno je u toku policijska istraga, a portparol bolnice je izjavio za medije da su u ponedeljak otkrili da žena koja se predstavljala kao ljekar, zapravo nije registrovana u Australijskoj zdravstvenoj agenciji, prenosi “Independent”.

“Odmah je uklonjena sa svojih dužnosti”, kaže on, nakon čega je bolnica proslijedila slučaj policiji Novog Južnog Velsa radi istrage.

Žena je, navodno, tvrdila da je ljekar, te je u bolnici radila od januara do avgusta, tako što je lažirala dokumenta da bi dobila posao.

U ponedjeljak, bolnica je tražila od nje papire, koje nije mogla da obezbijedi, pa su njeni nadređeni odmah pozvali policiju. Osumnjičena bi mogla da bude proglašena krivom za nekoliko krivičnih djela, uključujući i prevaru, ukoliko se njena krivica dokaže na sudu.

Ostali ljekari zaposleni u bolnici, šokirani su potezom svoje “koleginice”, a mještani su zabrinuti zbog propusta, koji kako kažu, “nisu očekivali na njihovim prostorima”.

“Ne može da vas liječi neko ko nije kvalifikovan za to, tako sebe dovodite u opasnost”, izjavio je jedan mještanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79