Austrija: Bosanac na ulici likvidirao svoju djevojku iz Srbije

U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji Bosanac likvidirao je svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srbijanku.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u okolne bolnice – žena je podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu. Pretpostavlja se da je motiv – ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodio spor u restoranu između Željka B, državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije. Po izlasku iz restorana, u 21.20 sati u u Herthergasseu, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom pokušao i sebi oduzeti život.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još uvijek bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim, prenosi Radiosarajevo.

“Zločinu je prethodio je spor u restoranu, koji se prebacio na ulicu. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje”, rekao je glasnogovornik policije Paul Eidenberger.

Vladala je pomalo haotična situacija dok su su na ulici ležala dva beživotna tijela. U prvi mah se mislilo da je ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka incidenta koji su ispitivani tokom noći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79