Austrija: Državljanin BiH nožem izbo bivšu suprugu

Državljanin BiH nožem je izbo bivšu suprugu u austrijskom mjestu Gmundenu. Napad se dogodio jučer oko devet ujutro, piše “Kronen Zeitung”. Njegova bivša 35- godišnja supruga, također državljanka BiH, pješice je krenula stazom u Gmundenu i odjednom je njen bivši 42-godišnji suprug stao pred nju i izbo je nekoliko puta nožem.

Povrijedio joj je vrat i područje gornjeg dijela tijela. Čovjek se nakon toga sam obratio policiji. Istražitelji iz Državnog ureda za kriminalističku istragu uspjeli su osigurati oružje i uhapsiti napadača.

– Žena je zadobila teške povrede, spašena je u bolnici i odmah je operirana – rekla je Silke Enclmiler, portparol tužilaštva.

Povrijeđena žena je van životne opasnosti. Pozadina napada je višemjesečni tinjajući spor između počinioca i žrtve, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79