Austrija podigla izraelsku zastavu na zvaničnim zgradama iz solidarnosti

Austrija je danas na zvaničnim zgradama podigla izraelsku zastavu u znak “solidarnosti” zbog “napada” upućenih na izraelsku teritoriju iz pojasa Gaze od strane palestinskog “Hamasa i drugih terorističkih grupa”.

“Najčvršće osuđujem napade na Izrael iz pojasa Gaze”, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz u izjavi prenesenoj agenciji France presse.

“Izrael treba da se brani od tih napada. U izrazu naše solidarnosti podigli smo izraelsku zastavu”, na zgradi vlade i minstarstvu spoljnih poslova, dodao je on.

Austrijski ministar spoljnih poslova Alexander Schallenberg je rekao da “ništa ne opravdava” to što su “Hamas i druge terorističke grupe” do sada ispalile više od hiljadu raketa iz pojasa Gaze na Izrael, i istakao da Austrija čvrsto podržava bezbjednost Izraela.

Austrijsko tužilaštvo je takođe otvorilo istragu poslije antisemitskih izjava za vrijeme demonstracija u podršku Palestincima u srijedu u Beču.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79