Autoceste FBiH: Zenička obilaznica dozvole dobija za 7 do 10 dana

Nakon informacije da obilaznica još uvijek nije otvorena zbog određenih nedostataka reagovali su i iz Autocesta Federacije BiH s informacijom da bi dionica trebala dobiti potrebne dozvole za sedam do deset dana.

U reakciji na tekst koji je portal Klix.ba objavio danas da Zenička obilaznica, odnosno dionica Zenica jug – Zenica sjever ima još nedostataka, iz Autocesta FBiH su kazali da će ona ipak, prema njihovim saznanjima, uskoro biti puštena u saobraćaj.

Zenička obilaznica zamalo otvorena, ali su inspektori otkrili nove nedostatke

“Prema našim saznanjima, Federalno ministarstvo prostornog uređenja bi u narednih sedam do deset dana trebalo izdati upotrebne dozvole za preostali dio zeničke obilaznice, tačnije za poddionicu Tunel Zenica – Donja Gračanica (južna sekcija), što će omogućiti puštanje cijele dionice Zenica sjever – Zenica jug u saobraćaj”, kažu iz Autocesta FBiH.

Također navode da je nakon izlaska komisije na teren i izvršenog tehničkog pregleda potvrđeno da su nedostaci u vezi s dokumentacijom ispravljeni te da su dvije od tri komisije već predale pozitivne izvještaje Ministarstvu, dok je u toku finalizacija izrade izvještaja treće komisije.

“Podsjećamo, dionica Zenica sjever – Zenica jug Vc, nazvana tzv. Zenička obilaznica, sastoji se od tri poddionice, Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica i dio poddionice Donja Gračanica – Tunel Zenica (južna sekcija). Do sada je JP Autoceste FBiH dobilo upotrebnu dozvolu od Federalnog ministarstva za prostorno uređenje za poddionicu Drivuša – Klopče koja je duga 2,23 kilometra i za poddionicu Klopče – Donja Gračanica koja je duga 5,8 kilometara” zaključili su iz Autocesta FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79