Autoceste Federacije BiH prodaju obveznice za 30 miliona maraka

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine doo Mostar objavilo je javni poziv zainteresitranim za učešće u četvrtoj emisiji obveznica ove kompanije putem Sarajevske berze vrijednosnih papira.

Planirani iznos emisije je 30 miliona maraka. Broj obveznica u ponudi je 300 hiljada, nominalne vrijednosti po 100 maraka. Rok dospjeća ponuđenih obveznica je tri godine, uz kamatnu stopu od 3,50 posto godišnje.

Vrijeme trajanja upisa je od 18. do 24. januara 2023. (do 13:25 sati). Emisija će se smatrati uspješnom ukoliko se u predviđenim rokovima upiše i uplati najmanje 60 posto ukupno ponuđenog broja obveznica, navedeno je u javnom pozivu objavljenom na Sarajevskoj berzi.

Banka depozitar je Raiffeisen Bank dd BiH, a agent emisije je brokerska kuća SEE Investment Solution doo Sarajevo.

Podsjetimo, Autoceste FBiH su u decembru 2022. godine emitirale obveznice u namjeri da prikupe 30 miliona maraka, ali su zbog manjeg interesa ulagača (uglavnom komercijalnih banaka) uspjele prodati obveznice samo za 18 miliona maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79